Demonisoitu CO2 — Kaiken elämän edellytys

 

 

 

 

Demonisoitu CO2

 

CO2:n  lisääntyminen ilmassa hyödyttää kasveja monin tavoin

A) Ne eivät avaa lehtiensä huokosia niin leveiksi kuin he tekevät pienemmillä CO2-pitoisuuksilla, ja he pyrkivät tuottamaan vähemmän ​​huokosia pinta-alan yksikköä kohti. 

Molemmat näistä positiivisista muutoksista vähentävät kasvien haihdutusta ja veden poistumista.

Tämä taas lisää kasvien veden käyttötehokkuutta, joka taas lisää voimakkaasti niiden kykyä kestää kuivuutta.

B ) Nämä korkeamman CO2 aiheuttamat positiiviset muutokset kasveissa kehittävät kasveista vähemmän alttiita haitallisille ilman epäpuhtauksia, kuten otsonille, typen oksideille ja rikkille, jotka taas pääsevät kasveihin jos niiden pinta on huokoinen. (matala CO2 taso).

C) Korkeammat hiilidioksidipitoisuudet auttavat myös kasveja selviämään paremmin haastavimmissa olosuhteissa, kuten  

  • maaperän korkea suolapitoisuus
  • korkea ilman lämpötila
  • alhainen ilman lämpötila
  • alhainen valon voimakkuus
  • alhainen maaperän ravinteikkuus.
  • maaperän happamuus
  • tuholaiset (herbivioria)

(H. Leighton Steward Geologist, environmentalist, author, and retired energy industry executive.)

CATO-Institute

”Samanaikaisesti hiilidioksidipäästöjen lisääntymisen kanssa, maailmanlaajuinen laajamittainen ja jatkuva biomassan lisääntyminen – vähentää aavikoita, kääntää niityt savanneiksi, savannit metsiksi ja laajentaa nykyisiä metsäalueita. (Alpeilla ylenevä metsäraja)”

(Cato-institute according to a study by the libertarian Cato Institute 2014)

Australia’s Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation:

”Hiilidioksidi on korreloinut 11 prosentin kasvuun vuosien 1982 – 2010 aikana Australiassa, Pohjois-Amerikassa, Lähi-idässä ja Afrikassa tutkittujen kuivien alueiden osissa”.

”2013 Australia’s Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation tutkijat havaitsivat, että aro-alueilla sijaitsevat kasvit käyttävät vettä järkevämmin ja että hiilidioksidipäästöt parantavat kasvien kykyä käyttää niukkoja vesivaroja tehokkaammin.”

[ https://www.csiro.au/…/2013/Deserts-greening-from-rising-CO2 ]

IEEE Spectrum -lehden haastattelema Princeton-fyysikko Dyson:

”CO2 on hyväksi luontaiselle kasvillisuudelle sekä maatiloille.”

 

CO2 on elintärkeä:

  • elintarviketuotannolle
  • elintärkeää villieläimille ja niiden säilymiselle.
  • luonnon monimuotoisuuden säilymiselle.
  • ”Hiilidioksidi on veden korvike, joten matalammassa hiilidioksidipitoisuudessa kasvit tarvitsevat enemmän vettä, joka taas kuivattaa maaperää ja tämä taas tuottaa aavikoita.” !!!
  • Matala CO2 taso = aavikoitumista, heikkoja taudeille alttiita kasveja. Veden käytön lisääntyminen.
  • Korkea CO2 taso = immuniteetiltaan vahvoja nopeakasvuisia kasveja, jotka hyödyntävät vähänkin veden ja lisäävät arojen vihertymistä ja sitä kautta ravinnon tuotannon helpottumista ja luonnon monimuotoisuuden säilymistä.
  • Immuniteetiltaan vahvemmat kasvit tarvitsevat vähemmän maaperän mikrobiomia tuhoavia kemikaaleja jotka myös heikentävät vesistöjen kuntoa. Korkeampi CO2 taso on myös ympäristöystävällisempi.
  • Yhdysvaltain tutkijoiden vuonna 2014 tekemässä tutkimuksessa todettiin, että ”pohjoisen pallonpuoliskon lauhkean ja pohjoisen pallonpuoliskon vesistöjen käytön tehokkuus kasvoi huomattavasti viimeisten kahden vuosikymmenen aikana”.

 

[ https://www.nature.com/articles/nature12291#affil-auth ]

 

 

 

Hannu Walter

Hannu Walter

Kirjoittaja

Pin It on Pinterest

Shares
Share This