Uusin vihervedätys eli Biohiili

Mitä on Biohiili?

 

Biohiili on uusionimitys hiilelle jonka kemiallinen merkki on C, eli siis hiili alkuaineiden jaksollisessa järjestelmässä.

Biohiilellä on vieläpä samat kemialliset ja fysikaaliset ominaisuudet kuin oikealla hiilellä eli tuntemallamme tavanomaisella hiilellä.
Sen tuntemiamme sovelluksia ovat hiilitabletit, aktiivihiili erialaisissa suodattimissa, grillihiilet sekä sepän hiilet ahjossa.

Mikä tekee Biohiilestä sitten niin erilaista että sen tuottamiseen on hetkessä luotu kokonainen teollisuushaara.

Miten tälläinen voi olla kannattavaa näin yhtäkkiä.

Se johtuu siintä ettei Biohiilen hapettuessa synnykkään paheellista CO2 kaasua vaan peräti CO2 talteenotto niin uskomatonta kuin se onkaan.

Tämä on saatu aikaan laskennallisesti, maallisemmin kuvattuna laskemalla velat saataviksi joka on toteutettu päästökaupalla josta tarkemmin Oulun Yliopistolta.

Siis CO2 päästö muuttuu sääästöksi määrittämällä pyrolyysissä palamisen tuottama energia ylijäämäenergiaksi joka korvataan päästökertoimella 600 kgCO2/MWh.

”Pelkistimien tuotannon eri vaiheissa käytettävän sähkön
ominaispäästökertoimeksi oletetaan 210 kgCO2/MWh (Motiva 2012), joka kuvaa Suomen keskimääräistä sähkönhankinnan ominaispäästökerrointa.

Mikäli pelkistimien tuotannossa syntyy ylijäämäenergiaa (esim. pyrolyysikaasu), jota voidaan hyödyntää energiantuotannossa, oletetaan siitä saatavaksi hiilidioksidipäästöhyvitykseksi marginaalisen sähkön (uusi sähkökapasiteetti) korvaaminen päästökertoimella 600 kgCO2/MWh (Motiva 2012). ”

Myöskin koko prosessin hyödyllisyyden arviointi on epäonnistunut koska sitä ei ole tehty järkevästi. EROI,lla arviodaan kannattavuutta eikä ”energeettistä kannnattavuutta” (mitäköhän se tarkoittaa?) ”Mikäli EROI > 1, on tuotanto
energeettisesti järkevää”. Tarkoitan, että miten se että prosessi joka syö saman kuin tienaa, voi ola kannattavaa?

http://cc.oulu.fi/…/WP5-BiopelkistimienTuotannon-yv_netti.p…

Pin It on Pinterest

Shares
Share This