ilmastotietoa muualla Verkossa

missä mennään ilmastotieteessä ja politiikassa

Suomessa ilmaston ennustetaan lämpenevän nopeammin kuin maapallolla keskimäärin, ja suurin lämpeneminen ajoittuu talvipuolelle vuotta.[40] IPCC:n käyttämät ilmastomallit ennustavat keskimääräisen lämpötilan nousevan vuosien 1971–2000 keskilämpötilasta reilulla kahdella asteella vuoteen 2040 mennessä.

Wikipedia

Tästä eivät kaikki tutkijat suinkaan ole yhtä mieltä. Tältä sivulta löydät muun muassa uutisissa vähemmälle huomiolle jääneitä eri alojen asiantuntijoiden näkemyksiä.

Globaali alailmakehän SATELIITTImittaussarja

Punainen viiva kertoo 13 kuukauden keskiarvon. Joulukuun 2018 alailmakehä +0,25 C vertailujakson (1981-2010) keskiarvosta

Ilmastonmuutos alle vartissa

Internetin suosituimman filosofisen puheohjelman juontajan Stefan Molyneuxin kertoma fil.tri David M.W. Evansin alkuperäiskirjoitukseen perustuva video. Fil.tri David M.W.

Evans työskenteli täysipäiväisesti konsulttina Australian hallinnon kasvihuoneilmiötoimistossa (nykyisin Ilmastonmuutososasto) vuosina 1999-2005 ja osa-aikaisesti 2008-2010, mallintaen hiilen määriä Australian kasveissa, maaperässä, metsissä ja maataloustuotteissa.

Evans on matemaatikko ja insinööri, jolla on kuusi yliopistotutkintoa mukaanlukien filosofian tohtorin tutkinnon Stanfordin yliopistosta.

Todistusaineisto, joka tuki ihmisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaa ilmastonmuutosta, kääntyi päälaelleen vuosien 1998 ja 2006 välillä, minkä johdosta Evans kääntyi lämpenemiseen uskovasta skeptikoksi. TEKSTITETTY SUOMEKSI

Viilenevää luvassa?

Fennoskandiassa on jääkauden jälkeen nähty sekä nykyistä lämpimämpiä että viileämpiä kausia. Menneisyyden perusteella on jopa uhkarohkeaa laskea tasaisesti lämpenevän ilmaston varaan.

– K. Mielikäinen, professori Metsäntutkimuslaitos

Alkaako lämpeneminen uudelleen tauon jälkeen, vai viileneekö ilmastomme luonnon omien syklien mukaisesti? Onko alkuunkaan järkevää keskittyä ilmaston lämpenemisen torjuntaan, kun kylmä kausi kolkuttaa mahdollisesti jo ovella? Pitäisikö myös siihen varautua? Mitä mieltä sinä olet? Lue artikkeli Tiede-lehden sivulta 

hiilidioksidi on kaikkien kaveri 🙂

”Hiilidioksidilla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä ilmaston lämpiämisen kanssa. Muutoksia kylmään ja lämpimään päin on ollut aina ja tulee aina olemaan, vaikka tekisimme mitä. Eivät edes niin sanotut vihreät pysty jäädyttämään ympäristömuutoksia nykytilaansa, vaikka yritys on ankara.”

Lue artikkeli Maaseutumediasta

Hiilioksidi on harmiton kaasu

”Päinvastoin kuten monet myrkylliset ja haitalliset fossiilisten polttoaineiden polttamisesta syntyvät kaasut — kuten rikin ja typen oksidit, häkä (hiilimonoksidi) sekä pienhiukkaset — hiilidioksidi on palamisen tarkoituksellinen tuote.” Lue Ilmastofoorumin sivulta

LAPIN LUONTO VAIHTELEE 70-80 VUODEN SYKLEISSÄ

Ekologian professori Antero Järvinen huomauttaa, että olot vaihtelevat myös ihan luonnollisista syistä. Järvinen toimii Helsingin yliopiston biologisen aseman johtajana ja on tutkinut pohjoista luontoa vuodesta 1973 lähtien.

Hänen mukaansa olisi epänormaalia ja huolestuttavaa, jos olosuhteet eivät vaihtelisi.

– Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä suurempia vuosittaisten vaihteluiden ääripäät ovat.

Järvinen kertoo, että nyt eletään lämmintä kautta, mutta ihan vastaava kausi oli noin 70 vuotta sitten.

– Lapin luonto vaihtelee 70–80 vuoden sykleissä.

Järvinen sanoo, että ilmastonmuutosta on muutoinkin vaikea ennustaa.

Ilmaston kymeneminen olisi vakavampi ongelma

”Historian kertaaminen vähentäisi ihmisten ahdistuneisuutta kauhukuvien edessä: viimeisten satojen vuosien aikana esimerkiksi Grönlanti on lämmennyt ja kylmennyt noin 40 kertaa noin 30 vuoden välein ja lämpeneminen on ollut usein nykyistä voimakkaampaa.” Lue Professori Järvisen Ilmastorealismia -blogista

Mikä on syynä ilmastoahdistukseen?

Kylmä tosiasia on, että mitkään tilastot eivät todista maailmanlaajuista sään ääri-ilmiöiden yleistymistä. USA:ssa sen sijaan on näkyvissä pieni laskeva trendi sekä sään ääri-ilmiöissä että niiden aiheuttamissa tuhoissa, kuva 1.

Kehotankin tutkimuksen rahoittajia suuntaamaan tutkimusta siihen, että miten massamedia saa aikaan ilmastoahdistusta ja -hysteriaa ja mistä johtuu, että tosiasioita sivuuttaen valtamedia on pystynyt luomaan tällaisia ilmiöitä.

Antero Ollila, TkT, dosentti emeritus (Aalto-yliopisto)

Hiilidioksidin luokittelu saasteeksi on äärimmäistä vihreää ilmastopolitiikkaa. Etten sanoisi sairasta sellaista.

”Minä en keksi ainuttakaan syytä kutsua hiilidioksidia saasteeksi. Jaa – keksinpäs. Jos pitäisi keksiä keino verottaa ihmisiä kattavasti ja isosti, on hiilidioksidi  mainio peruste. Tosin ensin tuosta kasvien ruoasta ja lähes olemattomasta lämmittäjästä on tehtävä saaste, jonka tuottamista on hyväksyttävämpää verottaa”

Ilmastorealismia

Hiilidioksidi EI ole saaste

”Käytävä ilmastonmuutoskeskustelu on johtanut monen maallikon ajatukseen, että hiilidioksidi on ihmiskuntaa uhkaava ilmansaaste. Hiilidioksidi ei ole saaste vaan ilmakehän normaali ainesosa ja elämän edellytys siinä kuin happikin.”

T&T 2005

katso

Freeman Dysonin haastattelu ilmastonmuutoshysteriasta

Freeman Dyson on yksi menestyneimmistä elossa olevista fyysikoista.

Kuinka ilmastopelottelu alkoi? Meteorologi kertoo

John Coleman documents the entire story and shows how our tax dollars are perpetuating the Global Warming alarmist campaign even though temperatures have not risen in years and years.

Prof Richard Lindzen

Global Warming For The Two Cultures London 8 October 2018 Institution of Mechanical Engineers

Predicting climate temperatures isn’t science – it’s science fiction

Emeritus Professor of Physics at Princeton University Will Happer explains.

Tony Abbot ” Daring to Doubt

The Honourable Tony Abbott MP delivers the 2017 Annual GWPF Lecture in London, 09 October. (Australian ex-pääministeri)

some forecast failures by climate scientists

Why the global warming agenda is wrong

-from Roy W. Spencer, former NASA climatologist and climate expert

Nobel Prize winner for Physics trashes the global warming/climate change

Dr Roy Spencer: Clobal Warming / Climate Change

Grand solar minimum

The intensification of extreme weather globally is apparent to everyone on our planet, but what is causing it and how much more intense will it become? I have put together this video to explain the causes to give you a good idea of events to come with a timeline to 2021 so you can see how these changes will evolve effecting food prices and ultimately your life and lifestyle.

Kanavalta Adabt 2030

Banned TED Talk: The Science Delusion

Rupert Sheldrake, Ph.D. (born 28 June 1942) is a biologist and author of more than 80 scientific papers and ten books.

Imagine an enormous, lush rainforest teeming with life…in the Arctic. Well there was a time — and not too long ago — when the world warmed more than any human has ever seen. (So far)

Kun ilmasto muinoin historiassa todella lämpeni, kasvoi pohjoisnavan tuntumassakin sademetsää.

Presentation by Dr. Tim Ball The Big Green Lie Exposed

The belief in man made global warming has become the defining cause of this century. Whole nations adopt measures to decarbonize their economies, and school children are taught to conceptualize mankind as a polluting virus. Is this cultural phenomena really based on scientific premises? Dr. Ball is one of the few scientists who have not buckled under the pressure of the Malthusian lobby, and first became internationally known for his role in the 2007 BBC documentary The Great Global Warming Swindle.

Donna Laframboise, former journalist turned investigative author. Donna has critiqued the Intergovernmental Panel on Climate Change’s claims about itself, its authors and its peer review process, and found them very VERY wanting…

Linkitettyjä lainauksia

Ilmasto kylmenee Suomessa

Tutkimuksen mukaan etelästä pohjoiseen lämmintä vettä tuova Pohjois-Atlantin kiertoliike ja Golfvirta ovat heikentyneet merkittävästi viimeisen sadan vuoden aikana.

Yliopistonlehtori Jouni Räisänen kertoo, että Pohjois-Atlantin kiertoliikkeen pysähtyminen viilentäisi Suomea keskimäärin viisi astetta.

Se tarkoittaisi, että varsinkin talven pakkaset kiristyisivät arviolta jopa kymmenen astetta.

Metsäntutkijat: Ilmastonmuutoksella luonnolliset syyt

Ilmastonmuutos noudattaa edelleen auringosta johtuvaa maapallon historiallista sykliä, arvioivat eri puolilta maailmaa Rovaniemelle kokoontuneet metsäntutkijat.

YLE

Tiede on ajautunut vakavaan kriisiin

Kilpailu ulkopuolisesta rahoituksesta pakottaa tutkijoita julkaisemaan paljon ja nopeasti. Tämä ajaa tutkijoita jääviysasetelmiin ja johtaa helposti tutkimustulosten merkityksen liioitteluun.   –Ympäristötieteen professoti Atte Korhola

150 vuotta sitten Suomessa oli luminen ja kylmä kesä - seurauksena nälkäkatastrofi

Vuonna 1867 kesäkuussa oli monin paikoin rekikelit ja järvet jäässä, ja kylvöihin päästiin joissakin paikoissa vasta juhannuksen jälkeen. Edessä oli Länsi-Euroopan viimeinen rauhanajan nälkäkatastrofi.

2017: Kesä ollut idässä ja pohjoisessa kylmempi kuin katovuonna 1987 – viljojen ehtiminen puintikuntoon epävarmaa

Kuluva kesä on ollut poikkeuksellisen viileä koko maassa. Kasvukauden etenemistä kuvaavaa lämpösummaa on kertynyt ennätyksellisen vähän Maaningalla ja Ruukissa, joissa ollaan muutama päivä jäljessä jopa katovuotta 1987.

Ilmastonmuutos ja neljä muuta uhkakuvaa

Joillekin ei kerta kaikkiaan sovi, että ilmastonmuutoksen virallista oppia ja tiedemiesten 97 % konsensusta kyseenalaistetaan. Se on kuin jumalanpilkkaa — aivan kuin maapallon tulevaisuus riippuisi nyt siitä, millaista keskustelua Suomessa aiheesta käydään

Petteri Järvinen

Näkökulma: "Saat potkut, valehtelija, denialisti"

Britannian ilmatieteen laitos on tosin hiljattain ilmoittanut, että vaikka lämpeneminen onkin pysähtynyt, niin ongelmaa ei ole, koska tarvitaan vielä pidempiä aikajaksoja ennen kuin hiilidioksiditeoria on falsifioitu.

Raportista ei kuitenkaan löydy täsmällistä falsifiointikriteeriä – mihin mennessä ilmastotutkijoiden on viimeistään esitettävä itselleen klassinen kysymys: ”Mikä nyt eteen, Pinneberg?”

toimittaja Matti Virtanen

YLE 2013: Viilenemiseen ei ole varauduttu

Muun muassa Nasan ja Ison-Britannian ilmatieteen laitoksen tilastoissa ei ole näkynyt lämpenemistä 16 vuoteen. Väite on herättänyt paljon kysymyksiä, joista voi lukea laajemmin täältä.

Hallituksella ei ole suunnitelmia sen varalle, että ilmasto jäähtyisikin

Epätieteellinen IPCC tulisi lakkauttaa

Lisäksi on muistettava, että IPCC on poliittinen propagandajärjestö pikemminkin kuin tiedejärjestö. Vaikka raportteja on ollut laatimassa tiedeihmisiä (tosin myös ympäristöaktivisteja ja gradulaisia), kansalliset hallitukset valitsevat niiden kirjoittajat usein ideologisin perustein. Hallitusten edustajat editoivat raporttien luetuimman osan, lyhyen yhteenvedon Summaries for the Policymakers, suljettujen ovien takana viikkoja käytävän politikoinnin jälkeen.

Professori Antero Järvinen

Havainnoista alueellisesti kattavia hila-aineistoja

Hila-aineisto tuotetaan käyttäen alueellista interpolointia. Sen avulla saadaan arvio sääsuureen alueellisesta jakaumasta. Interpoloinnilla tuotetaan tietoa ilmastosta myös sinne, missä säähavaintoja ei ole tehty

Ilmastoteollinen kompleksi

Ei pitäisi yllättyä siitä että ne jotka voivat hyötyä, ovat niitä jotka äänekkäimmin vaativat poliitikkoja toimimaan. Omaisuuksien syytäminen globaaliin hiilipäästöjen säätelyyn tulee talodellisesti hyödyttämään harvoja, mutta kalliiksi muille.

TRUMP OLI OIKEASSA ”HARAVOINNISTA” SUOMALAISESSA METSÄNHOIDOSSA

Mikko Paunion artikkelin lyhennetty, vapaa suomennos 11.12. 2018 jukaistusta kirjoituksesta Trump oli oikeassa "haravoinnista" suomalaisessa metsänhoidossa   Presidentti Donald Trumpia pilkattiin äskettäin hänen opastaessaan Kalifornian kuvernööriä Jerry Brownia...

Hiilidioksidin verotukselle ei ole tieteellistä perustaa

Hiilidioksidi-verolle ei löydy tieteellisiä perusteita CO2 VERO on perusteeton   Miksi co2 vero? Co2 ei ole saaste, vaan kasvien ravintoa Nousseen CO2 tason ansiosta maapallo on vihertynyt merkittävästi: - parempi ravintohuolto - vahvempi biodiversiteetti -...

Maapallon lämpeneminen kahdessa eri kulttuurissa

Ilmastotutkija Richard Lindzenin luento Lontoossa 8 lokakuuta 2018¹   Yli puoli vuosisataa sitten, kirjailija ja fysikokemisti C. P. Snow, joka palveli useissa tärkeissä julkisissa tehtävissä ja lyhyen ajan myös Britannian valtion hallinnossa, tunnetaan myös...

Linkkejä

AURINKO

 

– Kun Auringon toiminta on hiljentymässä, myös ilmasto näyttää hiljentyneen. Viimeiseen 15 vuoteen maapallon lämpötila ei ole noussut. YLE 

Koko ilmastonmuutos voi johtua Auringosta.
Oulun yliopiston avaruusfysiikan professorin Kalevi Mursulan haastattelu YLE

 

Politiikka

 

Al Goren ilmasto-elokuvassa oli lukuisia merkittäviä tieteellisiä virheitä

https://www.theguardian.com/environment/2007/oct/11/climatechange

Miljardöörit maksavat ilmastotutkimuksista YLE

Meteorologien blogi: ”So the 1 million dollar question is: how can the IPCC claim with great confidence that its model tell us that the observed warming carries a human fingerprint, and is caused with very high certainty by the anthropogenic emissions, when in its own assessment report it shows the failing of these models?”

IPCC on poliittinen toimija: 3 Things Scientists Need to Know About the IPCC

THE UN’S DOOMSDAY CLIMATE CLOCK

 Fiilosofian tohtori, merigeologi Boris Winterhalter: Ilmastonmuutos todellisen skeptikon silmin

On September 26, 1988 climate experts said all 1,196 Maldives Islands would drown in 30 years.

Ongelmia tieteessä

30 vuotta jatkunut hiilidioksiidin demonisointi ja ilmastonlämpenemiseen nojaava tutkimus on tullut tiensä päähän. Yksi väite toisensa perään osoittautuu perättömiksi ja ennusteet jäävät toteutumatta.

Michael Mannin kuuluisa lätkämailamalli ilmastosta on todettu perustuneen vääristeltyyn tieteeseen. https://principia-scientific.org/breaking-fatal-courtroom-act-ruins-michael-hockey-stick-mann/

Kuinka Mann ja Hansen tuhosivat ilmastotieteen

https://principia-scientific.org/how-james-hansen-and-michael-mann-destroyed-climate-science/

First ever audit of global temperature data finds freezing tropical islands, boiling towns, boats on land

A group of 33 geologists (current and former fellows of the GSL) wrote an open letter to its president contesting the GSL’s position on climate change. One important argument is this one: Why the 285 ppm of atmospheric CO2 estimated for the beginning of the Industrial Revolution is in any way, a desirable benchmark. It coincides with the Victorian Little Ice Age, a period of starvation and population decline, which cannot possibly be a desirable target, unless you want to depopulate the earth.”  http://meteo.lcd.lu

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This